Μάριος: Παθιασμένος ξεναγός σε ταξίδι ζωής

Πώς ένας παθιασμένος ξεναγός οργάνωσε ένα ταξίδι ζωής για ηλικιωμένους Κύπριους της διασποράς.

Πώς ο γιος τους διευθέτησε το ταξίδι πίσω στις ρίζες τους και τι άλλο πήραν σαν ιερή ανάμνηση. Οικογένεια ηλικιωμένων μόνιμοι κάτοικοι Αμερικής, είχαν την τεράστια επιθυμία να επισκεφτούν τα μέρη καταγωγής των στην κατεχόμενη Κερύνια, πριν τους προφτάσουν τα γηρατειά και δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Δεν είχαν έρθει ποτέ πίσω στην Κύπρο και τόχαν σαν ιερή επιθυμία. Έτσι οργανώθηκε το ταξίδι, και το αποκορύφωμα δεν μπορούσε να ήταν άλλο, από την επίσκεψη – προσκύνημα στις ρίζες των γονιών τους. Ο Μάριος οδήγησε και ξενάγησε την οικογένεια στα κατεχόμενα μέρη, εξηγώντας λεπτομερώς τα πάντα για την περιοχή, τα αξιοθέατα, την ιστορία, τα χτεσινά και τα σημερινά. Τεράστια ήταν η συγκίνηση όλων σε αυτό το ταξίδι, πίσω στο χρόνο, αλλά και πίσω στην θλιβερή πραγματικότητα του σήμερα. Το τάμα ζωής των γονιών είχε όμως εκπληρωθεί με άριστη ξενάγηση.

Η δεύτερη εκδρομή ξενάγησης έμελλε να είναι εξίσου αξέχαστη. Πέρα από την τουριστική και οινολογική ξενάγηση στο πανέμορφο Όμοδος, ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εμπειρία στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Ο Μάριος διευθέτησε συνάντηση με τον ιερέα και αφού πρώτα τους ευλόγησε την εικόνα του Τιμίου Σταυρού που αγόρασαν προηγουμένως, εξίσου βιωματικό ήταν να πιουν καφέ με τον ιερέα κουβεντιάζοντας περί πατρίδος, θρησκείας, παράδοσης και σύγχρονων κόσμων.

Δυό όμορφες ιστορίες αριστοξενίας που οι Κύπριοι της Αμερικής νιώθουν ευτυχείς και ευλογημένοι που μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν. “Ο Μάριος είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός ξεναγός. Τον ευχαριστούμε που έκανε την επίσκεψη μας στην Κύπρο παντοτινά αξέχαστη. Μπράβο Μάριε!!!”

Ημερομηνία της εμπειρίας: Ιούλιος 2021

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *