31-3-2018 Ομιλία Προέδρου στην Πρώτη Τελετή

Κυρίες και κύριοι,

Με τη σημερινή τελετή επιτυγχάνεται ένας στόχος που πολλοί από μας οραματιστήκαμε.

Η πολλών χρονών σκέψη, πρόθεση και μελέτη, μετατράπηκε σε απόφαση να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση βραβείων φιλοξενίας στην κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

Τα Κύπρια Φιλοξενία προχωρούν ένα βήμα παραπέρα από την βράβευση συνδέσμων ή επιχειρήσεων. Εκεί συνήθως είναι ευκολότερο να τίθενται κριτήρια και να προβάλλεται η επιχειρηματική αριστεία.

Εμείς θέλαμε να δώσουμε την πρέπουσα αξία στους πρωτεργάτες και αφανείς ήρωες του κυπριακού τουρισμού.

Εμείς θέλαμε να αναδείξουμε όλα εκείνα τα σπουδαία που επιτυγχάνουν οι άνθρωποι που φιλοξενούν, που φροντίζουν, που προσέχουν και που γενικά περιποιούνται όλους αυτούς, που οι αρμόδιοι αναφέρουν σαν ‘αφίξεις’.

Τα Βραβεία Κύπρια Φιλοξενία στόχο είχαν να βρεθεί τρόπος και μέθοδος για να προβληθούν οι άριστοι μέσα από τις τάξεις των εργαζομένων μας.  Είχαμε τρεις προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε:

  1. Πως να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής σε ένα τόσο ευρύ φάσμα επαγγελμάτων και επιπέδων επιχειρήσεων
  2. Πως να εφαρμοστεί αποτελεσματική μέθοδος συλλογής προτάσεων και υποψηφιοτήτων και
  3. Πως να γίνεται η διαλογή και αξιολόγηση προς αναγνώριση των καλυτερων μέσα από τις προτάσεις που κατατεθηκαν.

Φάνηκε πως το μεγαλύτερο ζήτημα και πρόκληση είναι η εξεύρεση τρόπου για συλλογή και καταγραφή περιστατικών προς βράβευση.

Χωρίς προτάσεις δεν υπάρχει βράβευση. Είναι γι’ αυτό που κάνουμε έκκληση προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, να εφαρμόσουν την όποια μεθοδολογία αρέσκονται, ώστε τα βέλτιστα παραδείγματα να συλλέγονται και να προβάλλονται.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των προτάσεων στη σημερινή διαδικασία προήλθε από επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν συστήματα αναγνώρισης και επιβράβευσης προσωπικού αποδεικνύει το λόγου το αληθές.

Φίλες και Φίλοι, Κυρίες και Κύριοι,

Σήμερα θα τιμήσουμε μια μικρή μόνο μερίδα από εξαίρετους πρεσβευτές της κύπριας φιλοξενίας.  Οι κριτές έκαναν επιλογή από τις προτάσεις που έγιναν, γνωρίζοντας πως υπάρχουν εκατοντάδες επιπλέον εξίσου καλές.

Ευχόμαστε από την επόμενη χρονιά, να υπάρξουν όσο το δυνατό περισσότερα παραδείγματα προς επιλογή και αξιολόγηση.

Χαριτολογώντας θα λέγαμε, πως αν δεν λάβει κάποιος ή κάποια μέρος σε  Καλλιστεία,  πως μπορεί να βραβευτεί, ακόμα και αν είναι ο  ωραιότερος ή ωραιότερη.

Καλούμε από τούδε και στο εξής, όλους τους επιχειρηματίες και διευθυντές του τουριστικού κλάδου να μεριμνήσουν ώστε οι εξαίρετες πράξεις και ψηλή αξίας φιλοξενίας να τυγχάνουν καταγραφής και προβολής. Το χρωστάμε στους εξαίρετους μας!  Το χρωστάμε στην Κύπρο μας!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για την σημερινή παρουσία σας σε αυτή την εκδήλωση που δίνει χαρά και περηφάνεια σε όλους τους βραβευόμενους.

Σας ευχαριστώ.

Πόλυς Καλλής

(Πρόεδρος Φορέα)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *