Σωτήρης: Αργεντινός περιηγητής βαδίζει προς Αγίους Τόπους μέσω Κύπρου

Ταξιδιώτης από την Αργεντινή έφτασε στο κέντρο της Λευκωσίας από το αεροδρόμιο πεζοπορώντας! ΄Εψαχνε για χωρο διαμονης, όχι όμως οποιοδήποτε χωρο. Ο Αργεντινός ταξιδιώτης πραγματοποιούσε μεγάλο προσκύνημα από τη χώρα του στα Ιεροσόλυμα. Ταξίδευε στα βήματα των Αποστόλων και η Κύπρος ήταν ο προτελευταίος σταθμός πριν τους Αγίους Τόπους. Έκανε τάμα του να πεζοπορήσει όλη τη διαδρομή, διανυκτερεύοντας σε εκκλησιαστικούς χώρους, μοναστήρια ή φιλανθρωπικά ιδρύματα ή σε οικίες πιστών.

Παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες του Σωτήρης, λειτουργού του Υφυπουργείου, δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί χώρος φιλοξενίας. Τότε ανάλαβε ο ίδιος ρόλο οικοδεσπότη. Ενημέρωσε την οικογένεια του, που με μεγάλη χαρά του πρόσφεραν φιλοξενία για 3 βράδια.

Όταν πλέον αποφάσισε να συνεχίσει το προσκύνημά του, ο Σωτήρης έκανε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις. Του έδωσε χάρτες σημειώνοντας ασφαλή διαδρομή για πεζοπορία. Εξασφάλισε διαμονή και διατροφή ανά 40 χλμ την ημέρα μέχρι την Πάφο, από όπου θα αναχωρούσε για τους Αγίους Τόπους.

Προς τούτο επικοινώνησε με εστιάτορες διευθετώντας τουλάχιστον ένα γερό γεύμα την ημέρα. Από το αεροδρόμιο Πάφου επικοινώνησε με τον Σωτήρη για να τον ευχαριστήσει από καρδιάς για την καλοσύνη, την γενναιοδωρία και την ανεπανάληπτη κυπριακή φιλοξενία που του προσέφερε.

Από τον Ναό της Αναστάσεως, όταν τελικά έφτασε στους Αγίους Τόπους, έστειλε φωτογραφία στους καλούς χριστιανούς που βρέθηκαν στον δρόμο του και τον βοήθησαν να εκπληρώσει το μεγάλο τάμα ζωής του.

[Ο Σωτήρης εργάζεται στον Κλάδο Φιλοξενίας του Υφυπουργείου Τουρισμού. Κάποια Σάββατα στελεχώνει τα Γραφεία Πληροφοριών του Υφυπουργείου. Εκείνο το Σάββατο εργαζόταν στο Γραφείο της Λαϊκής Γειτονιάς στην Λευκωσία.]

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *