2018 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πρωτεύσαντες 2ων Βραβείων

Βραβείο Αριστοξενίας 2018

Μια υπερκράτηση που έγινε εμπειρία ζωής!

Ο πήχης της αριστοξενίας ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά. Ξεπέρασε τον πλατινένιο νόμο της εξυπηρέτησης. Δεν πρόσφερε αυτό που αυτοί πραγματικά επιθυμούν. Ανακάλυψε τρόπο για εμπειρία ζωής. Και δη μέσα από ένα πρόβλημα υπερκράτησης! Την φιλοξένησε με εγκαρδιότητα στο σπίτι της για ένα βράδυ. “Ηταν η ωραιότερη στιγμή στα 20 χρόνια που επισκέπτομαι την Κύπρο!” είπε η πελάτισσα.

Ευχαριστούμε για την τεράστια ιστορία που μας πρόσφερες.

Συγχαρητήρια στην Δέσπω Κωνσταντή, Executive Housekeeper, Dome Beach Hotel

Πρώτο Βραβείο Εξαίρετης Εξυπηρέτησης 2018:

Δείπνο Επετείου όπως γίνεται στην Τι-Βι (σχόλιο πελατών)

Ζευγάρι πελατών γιόρταζε επέτειο, και διέλαθε της προσοχής τους ότι το gourmet εστιατόριο ήταν κλειστό εκείνο το βράδι. Η απογοήτευση μετατράπηκε σε μεγαλειώδη εμπειρία, αφού η ομάδα του Αμαθούς σε χρόνο ρεκόρ άνοιξε το εστιατόριο ειδικά γι’ αυτούς. Αποτελεί παράδειγμα προς θαυμασμό! Πρώτο βραβείο στην ομάδα ατόμων που συνέβαλαν να μετατραπεί σε χολυγουντιανό δείπνο μια ατυχής στιγμής για τους πελάτες.

Συγχαρητήρια στον Χρήστο Παναγιώτου, F&B Service Manager του Amathus Beach Hotel και σ’ όλη η ομάδα που συμμετείχε στο γεγονός

Πρώτο Βραβείο Επαγγελματικής Κουλτούρας 2018:

‘Δέσμευση εφ’ όρου ζωής’

Και εκεί που λές ότι τα είδες όλα, έρχεται αυτό. Βάφτισαν και ανάλαβαν την πνευματική (και όχι μόνο) στήριξη και προστασία σε δυο αξιαγάπητα κοριτσάκια, παιδιά μονογονεϊκής καμαριέρας.

Μπράβο για την εφ’ όρου ζωής δέσμευση , ως απόδειξη της επαγγελματικής σας αγάπης.

Πρώτο Βραβείο στις Τζοάννα Χριστοφή (προϊστάμενη οροφοκομίας) και Νικολέτα Τσάνου (Director) του ξενοδοχείου Tsanotel.

Δεύτερο Βραβείο Αριστοξενίας

ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 2018!

Όσο και αν πιστεύεται ότι η κύπρια φιλοξενία έπαψε να υπάρχει, ευτυχώς που υπάρχουν άτομα όπως η Γεωργία Δημητρίου (φροντίστρια δωματίων) για να μας διαψεύδουν πανηγυρικά! Ιδού δείγματα γραφής της:

Περιστατικό 1: Δώρο για γενέθλια παιδιού πελατών. Πελάτες πρόσφεραν κομμάτι από την τούρτα γενεθλίων του παιδιού των. Την επομένη η Γεωργία αγόρασε και του πρόσφερε δώρο, κοστουμάκι, μπλούζα και παντελόνι. Το παιδάκι ανταπέδωσε πανευτυχές με μια δική του ζωγραφιά.

Περιστατικό 2: Ευγενικοί οι πελάτες, ευγενικότερη η Γεωργία! 
 Οι πελάτες δωματίου που φρόντιζε η Γεωργία, της άφηναν καθημερινά πάνω στο μαξιλάρι τους ένα ποσό για φιλοδώρημα. 
Εις ανταπόδοση, όταν μαζεύτηκε ένα ποσό, η Γεωργία τους αγόρασε και πρόσφερε, σετ από 6 φλιτζανάκια του καφέ με εικόνες της Κύπρου, αφήνοντας τα με τη σειρά της στο σημείο που της άφηνα το φιλοδώρημα, πάνω στο μαξιλάρι τους. (προτάθηκε από Δήμητρα Σπύρου)

Περιστατικό 3: Σπιτικός εορτασμός γενεθλίων πελατών. Η Γεωργία, παρόλο που έχει περιορισμένες γνώσεις αγγλικής γλώσσας, κατάφερε εντούτοις με τον τρόπο της να έρθει σε πολύ φιλική σχέση με πελάτες. Όταν η πελάτισσα που είχε και κινητικά προβλήματα, είχε τα γενέθλιά της, σε συνεννόηση με το σύζυγό της, της ετοίμασε στο σπίτι της ένα αξέχαστο πάρτι έκπληξη.(προτάθηκε από Δήμητρα Σπύρου)

Αξιολόγηση: Τέσσερα δείγματα φιλοξενιακής γραφής δεν μπορεί να είναι τυχαία συμβάντα! Συγχαρητήρια στην Γεωργία, της οποίας η αίσθηση φιλοξενίας και ανταπόδοσης της ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Η Γεωργία αποτελεί ίσως το απόλυτο παράδειγμα φιλοξενίας, και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Φροντίδα, Φιλοξενία και Φιλανθρωπία! 2018

Η Μαρία Χριστοφή έχει αναπτύξει μια σχέση με πελάτες ειδικών περιπτώσεων που ξεπερνά τα όρια της εξυπηρέτησης και φιλοξενίας και αγγίζει τα όρια της νοσηλείας και φιλανθρωπίας….

Περιστατικά / Δείγματα Γραφής: Περιστατικό 1: Δύναμη καρδιάς για καρκινοπαθή γαμπρό O Φιλ βρισκόταν στο 4ο σταδιο καρκίνου και ήρθε στην Κύπρο να τελέσει το γάμο του. Η νύφη το εκμυστηρεύτηκε στην Μαρία. Την ημέρα του γάμου δεν είχε καν διάθεση να βγει από το δωμάτιο του, τα είχε παρατήσει. Τελικά η Μαρία με τη δύναμη της καρδιάς της τον έπεισε να τελέσει τον γάμο του. Με το πέρας των διακοπών η Μαρία του υποσχέθηκε να τους επισκεφτεί στην Αγγλία για τα 60α του γενέθλια. Δυστυχώς δεν τον πρόλαβε!

Περιστατικό 2: Δύσκολη αποστολή για αλκοολικούς Σε ένα γαμήλιο γκρουπ Βρεττανών, αποδείχθηκε πως ο γαμπρός και άλλοι της παρέας αντιμετώπιζαν πρόβλημα αλκοόλης. Η ειδική αποστολή της Μαρίας ήταν να τους κρατήσει μακριά από το αλκοόλ τουλάχιστον στην τέλεση του γάμου. Ο μεν γαμπρός ήταν αλκοολικός, ο δε πατέρας του ήταν σε θεραπεία τους τελευταίους 6 μήνες. Δεν το πίστευε σχεδόν κανένας πως καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου όλοι σερβιρίστηκαν ποτά χωρίς αλκοόλ! Μια δύσκολη αποστολή που έτυχε εξαίρετου χειρισμού.

Περιστατικό 3: Ειδικές υπηρεσίες και φροντίδα ασθενή, υποψήφιου γαμπρού. Ακόμα μια γαμήλια τελετή όπου ο μέλλων γαμπρός είχε κάνει πρόσφατα εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο ανατέθηκε στην Μαρία. Ο πατέρας του την παρακάλεσε να τον βοηθήσει όσο καλύτερα μπορούσε, γεγονός που εκπλήρωσε με απόλυτη αφοσίωση. Το σημαντικότερο ήταν η βοήθεια της για την ομιλία του. Τον βοήθησε να την ετοιμάσει, να την συντάξει, μέχρι και πρόβες έκαναν μαζί για να πάνε όλα καλά. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και όλοι τον χειροκρότησαν από καρδιάς. Το εύγε μας πάει στην Μαρία για την επιτέλεση καθήκοντος πέραν και πάνω από κάθε προσδοκία.

Προ-Αξιολόγηση Κύπριας Φιλοξενίας: Ιστορίες με απίστευτα σενάρια! Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας τυγχάνουν χειρισμού απίστευτης δεξιότητας, ευαισθησίας και επαγγελματισμού πέρα πέρα από καθήκον. Τα δείγματα γραφής της Μαρίας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι αποτελούν στον τομέα τους πρότυπα αριστοξενίας! Την καλωσορίζουμε στα παγκύπρια βραβεία Κύπριας Φιλοξενίας!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *