Βραβείο Διαμονής 2022, Lordos Beach Hotel

Απονεμήθηκε σε ομάδα του Lordos Beach Hotel Λάρνακα (στις 14/1/2023)

Γονείς με δίδυμα ανάπηρα παιδιά ήρθαν στην Κύπρο για θεραπείες των παιδιών τους, όταν ο θεραπευτής από την Ουκρανία κατέφυγε στη Λάρνακα.

Παιδιά και γονείς ένιωθαν πολύ ωραία και περνούσαν όμορφα. Μια ομάδα μεγαλόκαρδων επαγγελματιών, με πολλή προθυμία, κοίταζαν, να μην τους λείψει τίποτε, δημιουργώντας παράλληλα θερμές σχέσεις που έκαναν τα παιδιά χαρούμενα.

– Χαμόγελα και μικρά δωράκια περίμεναν τα παιδιά στην επιστροφή από την θεραπεία.

– Διάλεγαν φαγητό και ο σεφ τα πολτοποιούσε, πολλές μπροστά τους δίνοντας τους χαρά και ικανοποίηση.

– Στιγμές αγάπης και φροντίδας έγιναν συχνό φαινόμενο, ήταν τα αγαπημένα πλάσματα όλων, μοίραζαν και έπαιρναν χαμόγελα.

Κάπου εκεί ήταν οι μέρες για το γιορτινό στόλισμα και τα παιδιά πρόσμεναν να συμμετάσχουν στη γιορτινή αυτή στιγμή.

Όμως άλλα τους έταζε η μοίρα.

Που να μην ερχόταν η στιγμή, που να μην ξημέρωνε εκείνη η μέρα! Δυστυχώς, η καρδιά του αγοριού, που έγινε δικό τους παιδί, έπαψε να κτυπά.

Ήταν βαρύ κτύπημα της μοίρας, οδυνηρό, πραγματικά το τέλος του κόσμου!  Η αναπάντεχη απώλεια παρέλυσε τους πάντες, προκαλώντας αφάνταστη λύπη, απίστευτο πόνο ψυχής! Πέρασαν μέρες γεμάτα συμπαράσταση, πρωτόκολλα ανθρωπιάς, συγκίνησης και συμμετοχή στην απώλεια.

Όμως, έπρεπε να δουν μπροστά, το κορίτσι είχε ανάγκη ακόμα περισσότερο φροντίδα και αγάπη. Οι γονείς ήθελαν ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση, και τους προσφέρθηκε απλόχερα και ειλικρινά!

Ενώ η οικογένεια ήταν σε αναμονή να ολοκληρωθούν τα τυπικά για να μπορέσει να αναχωρήσει με τη σορό, πήραν ειδοποίηση ότι την επομένη διευθετήθηκε πτήση.

Στο μυαλό του Νικόλα, του διευθυντή ήρθε η επιθυμία των γονιών να βιώσει το κοριτσάκι τους την χαρά του γιορτινού στολίσματος.   Άμεσα και σε διάστημα μερικών ωρών είχαν όλοι επιστρατευθεί και με περισσή προθυμία και συγκίνηση έφτιαξαν το γιορτινό σκηνικό.

Τι μαγική εμπειρία για το κορίτσι, όταν έβαζε το αστέρι στην κορφή του δέντρου και όταν άναψε τα φώτα της διακόσμησης! Άστραφτε! Αλησμόνητες στιγμές, βάλσαμο, στιγμές όμως και απίστευτης επαγγελματικής περηφάνειας.

Ένωσαν όλοι μαζί τις ευχές τους με μια οικογένεια που ήρθε για θεραπεία και αναχώρησε για την πατρίδα της, με την Κύπρο να είναι πλέον για πάντα χαραγμένη στην καρδιά τους.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *