Γιώργος Αναστασίου: Σπασμένο όχημα, αγχωμένοι άγνωστοι επιβάτες, τι κάνουμε;

Φιλοξενία είναι … να δίνεις χέρι βοήθειας σε ξένο την ώρα που το άγχος και η απόγνωση τον κυριεύουν από τον φόβο να χάσει την πτήση του!

Ο Γιώργος Αναστάση, ρεσέψιονιστ στο Lordos Beach, ήταν εκτός υπηρεσίας και κατευθυνόταν στις 6 το πρωί για προσωπικές δουλειές από Λάρνακα προς Λεμεσό, όταν παρέκκλινε προς βενζινάδικο στο χωριό Αλεθρικόν για καύσιμο. Εκεί στην άκρη του δρόμου, ζευγάρι ξένων βρισκόταν έξω από ακινητοποιημένο αυτοκίνητο ενοικίασης με τις βαλίτσες στο χέρι αναζητώντας εναγωνίως τρόπο και μέσο να πάνε στο αεροδρόμιο για την πτήση αναχώρησης τους. Η απόγνωση και αγωνία ήταν διάπλατα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα τους!

Μόλις ο Γιώργος αντιλήφθηκε το επείγον του θέματος, πήρε την απόφαση του. Άφησε κατά μέρος τα δικά του σχέδια, βγήκε από το δρόμο του και τους μετέφερε κατευθείαν στο αεροδρόμιο! Έκδηλα ήταν συναισθήματος ανακούφισης και ευγνωμοσύνης των ξένων προς τον “άγνωστο περαστικό” Γιώργο που προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει χωρίς υποχρέωση.

Μόνο κίνητρο του η ικανοποίηση ότι βοήθησε αγνώστους εν ώρα ανάγκης και έδωσε μια ιστορία φιλοξενίας να διηγούνται οι ξένοι επισκέπτες! Μπράβο Γιώργο για ακόμα ένα φιλόξενο έξτρα μίλι!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *