Βραβείο Εστιατορίου (εκτός Ξενοδοχείων): Μήδεια Περικλέους

Μετά από πολλά χρόνια στο τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας,όταν ζητήθηκε η δική μου συμβολή πριν από δύο χρόνια στη δημιουργία ενός event του ξενοδοχείου Four Seasons δέχτηκα με μεγάλη χαρά.

Η ιδέα ήταν μια εκδρομή στο Όμοδος , στο χωριό καταγωγής μου,όχι όμως μια συνηθισμένη εκδρομή. Αφού και εγώ δεν είμαι ξεναγός συναντώ τον παλιό φίλο Ανδρέα Αλκιβιάδη που συνοδεύει τους θαμώνες του ξενοδοχείου στη πλατεία του χωριού και εκεί ξεκινά μια μαγική περιδιάβαση μέσα από προσωπικές μνήμες και εμπειρίες. Στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, στα διάφορα μουσεία , στο Μέγα Συνοδικό.

Τρέχω στο σπίτι μου, ανοίγω τις πόρτες και τα παράθυρα, και περιμένω τους ξένους μας με ανυπομονησία να μπούν στη αυλή μου. Αυτό το σπίτι που ανήκει στη οικογένεια μου για πάνω από 100 χρόνια και που αναπαλαιώθηκε όπως ήταν παλιά δέχεται τώρα κόσμο και έχουμε τόσες ιστορίες να τους αφηγηθούμε.

Καλωσορίζω τους επισκέπτες μου, όπως και η γιαγιά μου τότε καλωσόριζε τους δικούς της με τη μερέχα γεμάτη από ροδόσταγμα.Τους κερνώ σιουσιούκο , ζιβανία και κουμανταρία. Τους μαθαίνω ελληνικά λέμε ‘εις υγεία’ και χαίρονται που ακούνε τις ιστορίες μου.

Βλέπουν τα σκαλιστά έπιπλα που έφερε ο παππούς από το Σουδάν, τις υπέροχες παραδοσιακές πιπίλες καδρωμένες στους τοίχους τις οικογενειακές φωτογραφίες και τα ανεκτίμητης για μένα αξίας αντικείμενα των γιαγιάδων και προγιαγιάδων.Τους εξηγούμε πως διασκεδάζουμε εμείς στο τόπο μας τους καλούμε στο Κατώι το δικό μας παραδοσιακό εστιατόριο, όπου έχουν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν αυθεντική κυπριακή κουζίνα και υπέροχα κρασιά των οινοποιών μας

Μετά από ένα απολαυστικό γεύμα, δείχνουμε στους φιλοξενούμενους μας που τώρα είναι φίλοι μας, πως να χορεύουν ελληνικούς και κυπριακούς χορούς.

Μέχρι τη επόμενη φορά, γιατί όλοι αυτοί πλέον έρχονται ξανά και ξανά γίνονται μεταξύ τους φίλοι κανονίζουν να συναντηθούν και να κάνουν μαζί μας το ίδιο γλέντι.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *