Βραβείο Επαγγελματικής Κουλτούρας 2019-2020

Φιλόξενη Φιλανθρωπία: Ατομική περιποίηση ηλικιωμένης

Απονεμήθηκε στην Μύρια Τρύφωνος, Τμήμα Διοίκησης, Amathus Beach Hotel, Λεμεσός

Όλο και συχνότερα ηλικιωμένα άτομα ταξιδεύουν ασυνόδευτα, γεγονός που κάνει την περιποίηση τους δύσκολη γιατί́ είναι επιρρεπή́ σε ατυχήματα ή ασθένειες

Όπως στην περίπτωση ηλικιωμένης πελάτισσας που ασθένησε και μεταφέρθηκε για περίθαλψη σε κλινική́ της Λεμεσού για αρκετές μέρες.

Η Μύρια είχε αναλάβει να την επισκέπτεται όσο καιρό έμεινε εκεί κλινήρης, μετά τη δουλειά της, ακόμα και τις ημέρες που δεν εργαζόταν, εφόσον την βοηθούσε να έρχεται σε επαφή με τις κόρες της στο εξωτερικό .

Όταν τελικά πήρε εξιτήριο από την κλινική και πάλι η Μύρια συνέχισε τη φροντίδα της. Φρόντισαν με άλλους συναδέλφους την μεταφορά της με αναπηρικό στο δωμάτιο της. Αφού δεν μπορούσε να περιποιείται τον εαυτό της, ανέλαβε αυτόβουλα την εντελώς προσωπική περιποίηση της.

Η Μύρια ανάλαβε να την ξεντύσει, να την βοηθήσει στο αποχωρητήριο, να την πλύνει και να αλλάξει την πάνα ακράτειας. Φρόντισε στη συνέχεια να λάβει τα ενέσιμα φάρμακα της και τελικά να την βάλει να ξαπλώσει.

Η Μύρια την περιποιήθηκε εκτελώντας  καθήκοντα νοσοκόμας, καθαρίστριας, και αναλαμβάνοντας ακόμα το ρόλο της κόρης  προς τη μάνα, έχοντας παράλληλα συνεχή επικοινωνία με τους οικείους της στο εξωτερικό.

Εύγε στην Μύρια, διότι η αυτόβουλη ανάληψη ευθύνης περιποίησης ηλικιωμένων στις διακοπές αποτελεί ύψιστη μορφή φιλοξενίας. Η πράξη της αποτελεί την πεμπτουσία σεβασμού και φιλοξενίας ηλικιωμένων.  

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *