Βραβείο Αριστοξενίας 2019-2020

Δίχτυ προστασίας σε θύμα ενδοοικογενειακής βιαιοπραγίας

Απονεμήθηκε στην Κριστίνα  Ριμκούνε, Λειτουργός Υποδοχής, Ascos Coral Beach Hotel, Πέγεια Πάφος

Υπάρχουν περιστατικά όπου πελάτες δεν έχουν άλλη διέξοδο από του να ζητήσουν φυσική προστασία όταν δικά τους πρόσωπα επιδείξουν βίαιη συμπεριφορά. Τότε η παρουσία προσωπικού με ενσυναίσθηση είναι κάτι σαν το ‘δίχτυ προστασίας’.

Ρωσίδα πελάτισσα που παραθέριζε με τον φίλο της, απευθύνθηκε κατατρομαγμένη στη ρεσεψιόν ζητώντας προστασία διότι, από ότι φαινόταν, ο φίλος την χτύπησε άγρια προκαλώντας της μώλωπες στο μάτι.

Η Κριστίνα  αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα που ασφαλώς δεν την γνώριζε προηγουμένως, χρειαζόταν να βρει κάπου αλλού διαμονή διότι κινδύνευε. Αφού πρώτα την καθησύχασε, στη συνέχεια έψαξε για πολλή ώρα να της βρει δωμάτιο σε άλλο ξενοδοχείο. Η προσπάθεια δεν καρποφόρησε, καθότι όλα τα ξενοδοχεία ήταν υπερπλήρη, όπως και το ξενοδοχείο που ήταν η ίδια.

Αφού λοιπόν δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί αλλού διαμονή, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διέτρεχε, χωρίς να το πολυσκεφτεί της πρότεινε να ρθει μαζί της για να την φιλοξενήσει σπίτι της μέχρι την αναχώρηση της, σε δύο μέρες!

Πράγμα που αποδέχτηκε με μεγάλη ανακούφιση. Έτσι διέμενε σπίτι της, με την ίδια και τα παιδιά της, που της έκαναν παρέα όταν αυτή πήγαινε δουλειά. Την ημέρα της αναχώρησής της μερίμνησε και για ασφαλή μεταφορά της στο αεροδρόμιο.

Η ευγνωμοσύνη της πελάτισσας ήταν εμφανέστατη που σε μια δύσκολη στιγμή μια άξια πρέσβειρα φιλοξενίας της παρέσχε ασφάλεια και διαμονή.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *