ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΝΟΔΙΟΠΩΛΕΣ.

Στέλιος Ηρακλέους
Amathus Beach Hotel


Η επίλυση μικρών ενοχλητικών καταστάσεων δεν είναι μόνο ζήτημα διαδικασιών, είναι και ζήτημα έξυπνων κινήσεων και ενσυναίσθησης.
Αυτό είχε κατά νουν ο Στέλιος (Υπεύθυνος Ασφαλείας), όταν μια γριούλα πλανοδιοπώλις ‘εισέβαλλε’ στους χώρους του ξενοδοχείου με πρόθεση να πωλήσει ‘πωρικά’, τα φρούτα που κουβαλούσε. 
 Βλέποντας την κυρία να έρχεται, ήξερε ότι ήταν καθήκον του να την απομακρύνει. Δεν ταιριάζουν τέτοιοες καταστάσεις σε ξενοδοχείο πολυτελείας.
Αφού κόντεψε, με ευγενικό, αλλά κάπως αυστηρό ύφος, της πρότεινε κάτι και αυτή έδειξε να το αποδεχόταν. Έδωσε στο Στέλιο τρία σακούλια από τα φρούτα που κουβαλούσε, την πλήρωσε και ευχαριστημένη έκαμε μεταβολή και απομακρύνθηκε.
Αντί αστυνομικής στάσης, ο Στέλιος προτίμησε και αγόρασε τα φρούτα της με την συμφωνία να απομακρυνθεί. Αργότερα δεν παρέλειψε να μοιραστεί τα φρούτα με τους συναδέλφους!
Αξιολόγηση Κύπριας Φιλοξενίας:
Τέτοια περιστατικά με απρόκλητους πλανοδιοπώλες δεν πρόκειται να εκλείψουν. Με την προσέγγιση που εφάρμοσε έδωσε μια ‘εύσχημη’ λύση και ‘τέλος καλό, όλα καλά’. 

Παράλληλα απόφυγε μια άσκοπη αντιπαράθεση, δεν παραβιάστηκε το άβατο των ιδιωτικών χώρων του ξενοδοχείου, ενώ κανένας πελάτης δεν ενοχλήθηκε.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *