Βραβεύσεις 2018

Πρωτεύσαντες 2018

Βραβείο Αριστοξενίας
Μια υπερκράτηση που έγινε εμπειρία ζωής!

Ο πήχης της αριστοξενίας ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά.

Ξεπέρασε τον πλατινένιο νόμο της εξυπηρέτησης. Δεν πρόσφερε αυτό που αυτοί πραγματικά επιθυμούν. Ανακάλυψε τρόπο για εμπειρία ζωής. Και δη μέσα από ένα πρόβλημα υπερκράτησης! Την φιλοξένησε με εγκαρδιότητα στο σπίτι της για ένα βράδυ. “Ηταν η ωραιότερη στιγμή στα 20 χρόνια που επισκέπτομαι την Κύπρο!” είπε η πελάτισσα.

Ευχαριστούμε για την τεράστια ιστορία που μας πρόσφερες.

Συγχαρητήρια στην Δέσπω Κωνσταντή, Executive Housekeeper, Dome Beach Hotel

Πρώτο Βραβείο Εξαίρετης Εξυπηρέτησης:

Δείπνο Επετείου όπως γίνεται στην Τι-Βι (σχόλιο πελατών)

Ζευγάρι πελατών γιόρταζε επέτειο, και διέλαθε της προσοχής τους ότι το gourmet εστιατόριο ήταν κλειστό εκείνο το βράδι. Η απογοήτευση μετατράπηκε σε μεγαλειώδη εμπειρία, αφού η ομάδα του Αμαθούς σε χρόνο ρεκόρ άνοιξε το εστιατόριο ειδικά γι’ αυτούς. Αποτελεί παράδειγμα προς θαυμασμό! Πρώτο βραβείο στην ομάδα ατόμων που συνέβαλαν να μετατραπεί σε χολυγουντιανό δείπνο μια ατυχής στιγμής για τους πελάτες.

Συγχαρητήρια στον Χρήστο Παναγιώτου, F&B Service Manager του Amathus Beach Hotel και σ’ όλη η ομάδα που συμμετείχε στο γεγονός

Πρώτο Βραβείο Επαγγελματικής Κουλτούρας:

‘Δέσμευση εφ’ όρου ζωής’

Και εκεί που λές ότι τα είδες όλα, έρχεται αυτό. Βάφτισαν και ανάλαβαν την πνευματική (και όχι μόνο) στήριξη και προστασία σε δυο αξιαγάπητα κοριτσάκια, παιδιά μονογονεϊκής καμαριέρας.

Μπράβο για την εφ’ όρου ζωής δέσμευση , ως απόδειξη της επαγγελματικής σας αγάπης.

Πρώτο Βραβείο στις Τζοάννα Χριστοφή (προϊστάμενη οροφοκομίας) και Νικολέτα Τσάνου (Director) του ξενοδοχείου Tsanotel.

Δεύτερο Βραβείο Αριστοξενίας
ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ! 


Όσο και αν πιστεύεται ότι η κύπρια φιλοξενία έπαψε να υπάρχει, ευτυχώς που υπάρχουν άτομα όπως η Γεωργία Δημητρίου (φροντίστρια δωματίων) για να μας διαψεύδουν πανηγυρικά! Ιδού δείγματα γραφής της: 


Περιστατικό 1: Δώρο για γενέθλια παιδιού πελατών. Πελάτες πρόσφεραν κομμάτι από την τούρτα γενεθλίων του παιδιού των. Την επομένη η Γεωργία αγόρασε και του πρόσφερε δώρο, κοστουμάκι, μπλούζα και παντελόνι. Το παιδάκι ανταπέδωσε πανευτυχές με μια δική του ζωγραφιά.

Περιστατικό 2: Ευγενικοί οι πελάτες, ευγενικότερη η Γεωργία! 
 Οι πελάτες δωματίου που φρόντιζε η Γεωργία, της άφηναν καθημερινά πάνω στο μαξιλάρι τους ένα ποσό για φιλοδώρημα. 
Εις ανταπόδοση, όταν μαζεύτηκε ένα ποσό, η Γεωργία τους αγόρασε και πρόσφερε, σετ από 6 φλιτζανάκια του καφέ με εικόνες της Κύπρου, αφήνοντας τα με τη σειρά της στο σημείο που της άφηνα το φιλοδώρημα, πάνω στο μαξιλάρι τους. (προτάθηκε από Δήμητρα Σπύρου)

Περιστατικό 3: Σπιτικός εορτασμός γενεθλίων πελατών. Η Γεωργία, παρόλο που έχει περιορισμένες γνώσεις αγγλικής γλώσσας, κατάφερε εντούτοις με τον τρόπο της να έρθει σε πολύ φιλική σχέση με πελάτες. Όταν η πελάτισσα που είχε και κινητικά προβλήματα, είχε τα γενέθλιά της, σε συνεννόηση με το σύζυγό της, της ετοίμασε στο σπίτι της ένα αξέχαστο πάρτι έκπληξη.(προτάθηκε από Δήμητρα Σπύρου)

Αξιολόγηση: Τέσσερα δείγματα φιλοξενιακής γραφής δεν μπορεί να είναι τυχαία συμβάντα! Συγχαρητήρια στην Γεωργία, της οποίας η αίσθηση φιλοξενίας και ανταπόδοσης της ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Η Γεωργία αποτελεί ίσως το απόλυτο παράδειγμα φιλοξενίας, και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Φροντίδα, Φιλοξενία και Φιλανθρωπία!
Η Μαρία έχει αναπτύξει μια σχέση με πελάτες ειδικών περιπτώσεων που ξεπερνά τα όρια της εξυπηρέτησης και φιλοξενίας και αγγίζει τα όρια της νοσηλείας και φιλανθρωπίας….

Περιστατικά / Δείγματα Γραφής: Περιστατικό 1: Δύναμη καρδιάς για καρκινοπαθή γαμπρό O Φιλ βρισκόταν στο 4ο σταδιο καρκίνου και ήρθε στην Κύπρο να τελέσει το γάμο του. Η νύφη το εκμυστηρεύτηκε στην Μαρία. Την ημέρα του γάμου δεν είχε καν διάθεση να βγει από το δωμάτιο του, τα είχε παρατήσει. Τελικά η Μαρία με τη δύναμη της καρδιάς της τον έπεισε να τελέσει τον γάμο του. Με το πέρας των διακοπών η Μαρία του υποσχέθηκε να τους επισκεφτεί στην Αγγλία για τα 60α του γενέθλια. Δυστυχώς δεν τον πρόλαβε!

Περιστατικό 2: Δύσκολη αποστολή για αλκοολικούς Σε ένα γαμήλιο γκρουπ Βρεττανών, αποδείχθηκε πως ο γαμπρός και άλλοι της παρέας αντιμετώπιζαν πρόβλημα αλκοόλης. Η ειδική αποστολή της Μαρίας ήταν να τους κρατήσει μακριά από το αλκοόλ τουλάχιστον στην τέλεση του γάμου. Ο μεν γαμπρός ήταν αλκοολικός, ο δε πατέρας του ήταν σε θεραπεία τους τελευταίους 6 μήνες. Δεν το πίστευε σχεδόν κανένας πως καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου όλοι σερβιρίστηκαν ποτά χωρίς αλκοόλ! Μια δύσκολη αποστολή που έτυχε εξαίρετου χειρισμού.

Περιστατικό 3: Ειδικές υπηρεσίες και φροντίδα ασθενή, υποψήφιου γαμπρού. Ακόμα μια γαμήλια τελετή όπου ο μέλλων γαμπρός είχε κάνει πρόσφατα εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο ανατέθηκε στην Μαρία. Ο πατέρας του την παρακάλεσε να τον βοηθήσει όσο καλύτερα μπορούσε, γεγονός που εκπλήρωσε με απόλυτη αφοσίωση. Το σημαντικότερο ήταν η βοήθεια της για την ομιλία του. Τον βοήθησε να την ετοιμάσει, να την συντάξει, μέχρι και πρόβες έκαναν μαζί για να πάνε όλα καλά. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και όλοι τον χειροκρότησαν από καρδιάς. Το εύγε μας πάει στην Μαρία για την επιτέλεση καθήκοντος πέραν και πάνω από κάθε προσδοκία.

Αναφέρθηκαν από: Λούκας Ράμπσκυ / Νίκος Αρέστη Προτάθηκε για Επιβράβευση από Γιώργο Χατζήκυριακο / Dome Beach Hotel

Προ-Αξιολόγηση Κύπριας Φιλοξενίας: Ιστορίες με απίστευτα σενάρια! Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας τυγχάνουν χειρισμού απίστευτης δεξιότητας, ευαισθησίας και επαγγελματισμού πέρα πέρα από καθήκον. Τα δείγματα γραφής της Μαρίας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι αποτελούν στον τομέα τους πρότυπα αριστοξενίας! Την καλωσορίζουμε στα παγκύπρια βραβεία Κύπριας Φιλοξενίας!

ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ 2018 – 2019

ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΙΑΣ

Πρώτο Βραβείο: 1. Dome Beach Hotel: Yπερκράτηση που έγινε εμπειρία ζωής

Δεύτερο Βραβείο: 2. Adams Beach Hotel: Υπερβάσεις Φιλοξενίας από καμαριέρα

3. Dome Beach Hotel: Εξειδίκευση στη φροντίδα καρκινοπαθών νεονύμφων

4. GrandResort Limassol: Συνοδεία ανάπηρου πελάτη για ψώνια στην πόλη

5. Amathus Beach Hotel: Πως ιερό κειμήλιο δόθηκε δώρο σε πελάτη

6. Golden Bay Hotel: Ημιδιατροφή πελάτη στην κλινική

ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

Πρώτο Βραβείο: 7. Amathus Beach Hotel: Εορταςτικό Δείπνο όπως στηΝ ΤιΒι.

Δεύτερο Βραβείο: 8. Four Seasons: Ιστορίες Έξτρα Μιλιών από Concierge

9. Avanti Hotel, Paphos, Cyprus: Ρολόι πελάτη αναζητήθηκε και επιστράφηκε μέσω αστυνομίας

10. Alexander the Great Hotel, Paphos: Όταν οι πελάτες χάνουν το λεωφορείο

11. Adams Beach Hotel: Αναζήτηση λαμπάδων γάμου τελευταιας στιγμής12. Agia Napa. ‘Φροντιστής παραλίας. Οταν η φιλοξενία πάει παραλία. 


ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Πρώτο Βραβείο: 13. TSANotel: Ανθρωπία εφ’ όρου ζωής! Βάφτισαν τα κοριτσάκια συναδέλφισσας!

Δεύτερο Βραβειο: 14. Napa Plaza: Υπέρβαση Καθήκοντος για Τετραπληγικό

15. Tsokkos Paradise Village: Ονόμασαν το κοριτσάκι τους στο όνομα της προισταμένης

16. Alexander the Great: Σπιτίσιος τραχανας για όλο το προσωπικό

17. Dome Beach Hotel: Υπάλληλος πισινας, ισιωτής μεσονυχτίου

18. Four Season Beach Hotel: Χριστούγεννα στη κλινική με οικογένεια πελατών

19. Alexander the Great: Χριστουγενιάτικο δέντρο στο σπίτι μόνης ηλικιωμένης

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ

20. Dome Beach Hotel: Ημέρα Φιλανθρωπικής Προσφοράς για πυρόπληκτους 


21. Four Seasons Beach Hotel: Κοινωνική Δράση Four Seasons Charity

22. Atlantica Aeneas Hotel: Ανέλαβαν εθελοντικά τον καθαρισμό εκδρομικού χωρου

23. Napa Plaza Hotel: Χρεώθηκαν ίδρυμα παιδιών / ενηλίκων με ειδικές ικανότητες

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ:

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ 24. Golden Bay Beach Hotel: Διάσωση συναδέλφου από πνιγμονή

25. Grand Resort: Επαναφορά πελάτη από πνιγμό

26. Adams Beach Hotel: Το πρωτόκολλο ενός (παραλίγο) πνιγμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 2α ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού, θεσμικών καλεσμένων και πλήθους διακεκριμένων επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, η 2η τελετή βράβευσης της ‘Κύπριας Φιλοξενίας’.

Πρόκειται για παγκύπριο θεσμό που αποσκοπεί στην επιβράβευση επαγγελματιών από όλο το φάσμα του τουρισμού. Κύριο κριτήριο είναι επώνυμες, τεκμηριωμένες, βέλτιστες πρακτικές που υποβάλλονται και που χαρακτηρίζονται από ψηλό βαθμό αυθεντικότητας, από επιπρόσθετη αξία και από ψηλό βαθμό υποδειγματισμού.

Οι βραβευθέντες 2018-2019 είναι οι ακόλουθοι:

Βραβεία Αριστοξενίας

Πρώτο βραβείο: Δέσπω Κωνσταντή (Dome Beach Hotel)

Δεύτερο βραβείο: Γεωργία Δημητρίου Adams Beach Hotel)

Βραβεία Εξαίρετης Εξυπηρέτησης

Πρώτο βραβείο: Ομαδικό (Amathus Beach Hotel)

Δεύτερο βραβείο: Σάββας Σιουμπουσλής (Four Seasons Beach Hotel)

Βραβεία Επαγγελματικής Κουλτούρας

Πρώτο βραβείο: Tζοάννα Χριστοφή / Νικολέττα Τσάνου (Tsanotel)

Δεύτερο βραβείο: Αντρούλα Βάσου (Napa Plaza Hotel)

Οι υποψηφιότητες είναι προϊόν προτάσεων που υποβάλλονται χωρίς αντίτιμο από κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία ή οργανισμό.

Μέλη του φορέα είναι επαγγελματικοί σύνδεσμοι, και διακεκριμένες προσωπικότητες, που μοιράζονται το όραμα για ανάδειξη και προβολή των εξαίρετων ανθρώπων, μέσα από δείγματα γραφής, όπως αυτά κατατίθενται και αξιολογούνται από το φορέα.

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Υφυπουργός εξάγγειλε πρόταση για υιοθέτηση και προβολή της δράσης και σκοπών του φορέα, μέσα από την Επιτροπή Φιλοξενίας του υφυπουργείου, ενέργεια που θα δώσει την αναγκαία ώθηση για ευρύτερη καθιέρωση σε όλο το φάσμα του τουρισμού.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Κύπριας Φιλοξενίας

Πόλυς Καλλής (11/6/2019)